Két fő tényező élvez elsőbbséget ipari csővezetékek gyártása során:

  • Kiváló minőségű csatlakozások kialakítása valamint az ezzel járó költségek minimalizálása. A speciális beállítások és a minősített hegesztők költsége jóval meghaladja az Easy to fit csőszerelvények költségét.
  • Easy to fit – szabadalmazatott csatlakoztatási technika csőszerelvényekhez, mely lehetővé teszi a tekintélyes megtakarítást a termelésben, ezáltal növelve a profitot.

A TU Chemnitz és az SLV Halle tudományos kutatásai megerősítik, hogy az Easy to fit hegesztési varratok megegyező vagy jobb tulajdonságokkal bírnak a hagyományos V-varratokkal összehasonlítva.

Az Easy to fit csőszerelvények hegesztésre készen kerülnek ki a gyárból, így a korábban szükséges előkészítések többé nem szükségesek. Az Easy to fit precíz csatlakozása a szerelvények és a csövek között, megegyezik az orbitális hegesztés alapvető követelményeivel, ezt figyelembe véve automata hegesztésre is alkalmas.

Ennek köszönhetően az Easy to fit egy kiváló befektetés egy intelligens csatlakozási technológiába, mely biztosítja a nagymértékű hatékonyságot valamint jövedelmezőséget.

Az Easy to fit biztosítja a precíz csővég kialakítást mellyel jelentős mennyiségű idő takarítható meg. A szerelvények azonnal hegeszthetőek, a korábban szükséges hosszú előkészületi idő nélkül.Használata:

Csővég kialakítás                 Könnyű felrakás                  Ponthegesztés                  Orbitális hegesztés          
Easy to fit – Személyre szabott megoldások:

Tökéletes hegesztési varrat

További előnyök:

  • A hegesztési varrat végső kialakításának a gyártási költségei több mint 50%-al csökkennek
  • Kevesebb hozaganyag felhasználás szükséges a hegesztés során
  • A hegeszési folyamathoz nem szükséges minősített hegesztő alkalmazása
  • A prémium minőségű hegesztési varratoknak köszönhetően a nyomásveszteség csökken